Biluthyrning | RentHere hjälper dig hyra & hyra ut din bil

Biluthyrning – hyrestips

Åldersgränserna för att få hyra bil skiljer sig en del mellan olika länder. Vanligast är åldersgräns på 21 år, men om föraren är under 25 år tillkommer ofta en extraavgift. I Sverige är det vanligt att man får hyra bil från 18 år, men med extraavgift om föraren är under 25 år. Hos vissa företag med biluthyrning är inte tillåtet att hyra bil om man fyllt 70 år. Om ni är flera förare som ska köra bilen kostar det i regel extra, kontrollera med er biluthyrning.

Kontrollera om det är fria mil eller debitering per mil som gäller i hyresavtalet. Fria mil är att föredra om du ska köra långt, men då blir grundhyran högre istället. Ska du köra under tio mil kan det vara bättre med mil-hyra, kontrollera med er biluthyrning.

Ta också reda på i förväg om det går att förlänga uthyrningstiden och vad det kostar om du skulle vara försenad när du lämnar tillbaka bilen. Ofta kan du bli debiterad för ett extra dygn även om du bara är en liten stund försenad. Kontrollera också med er biluthyrning om deras öppettider.

Försäkringar, försäkringar, försäkringar…

Hur gäller försäkringen? Ingår allt? Kontrollera avtalet noga och gå gärna åt sidan och läs i lugn och ro. Det är inte alltid personalen vid biluthyrning är så bra på att förklara det finstilta i hyresavtalet. Kontrollera också vilken självrisk du måste betala vid en olycka. Ofta går det att köpa till självriskreducering så att självrisken inte blir så hög. Bra att veta för biluthyrning är att vid bedrägeri (exempelvis hyrestagaren återlämnar ej bilen är ej stöld utan bedrägeri) löser stöldförsäkringen ej ut = 0 SEK i ersättning.

Kontrollera med er biluthyrning när du bokar bilen om du får köra över landsgränser med bilen. Många hyrbilsföretag är mycket restriktiva med detta. Det är alltså inte självklart att du kan köra till Danmark eller Norge med hyrbilen från Sverige, kontrollera med er biluthyrning.

Kontrollera med er biluthyrning vilken service som ingår vid en punktering, olycka, stöld eller om bilen går sönder. Får du en ny bil inom någon timme eller får du själv ta dig till ditt resmål på annat sätt? Ta reda på journummer till biluthyrningen.

biluthyrning

Biluthyrning – hyrestips fortsättning

Kontrollera bilens mätarställning med vad som står i hyresavtalet. Kontrollera bilens skick och leta efter skrapmärken och andra skador. Om bilen är repad när du får den, se till att detta noteras i hyresavtalet. Annars kan de riskera att få betala dyra reparationsfakturor i efterhand. Tänk på att eventuella böter kan registreras senare och då debiteras du i så fall i efterhand.

Se efter i hyresavtalet vilket belopp som debiteras på ditt kreditkort direkt och vad du senare är skyldig att betala. I många fall debiteras kreditkortet med en del av den totala hyressumman direkt.

Bestäm dig när du bokar hyrbil om du vill ha någon extrautrustning, som vinterdäck, navigation eller barnstolar. Var noga med att specificera detta när du bokar. Kontrollera att utrustningen medföljer när du hämtar ut hyrbilen.

Tänk också på att tanka upp hyrbilen om en tank bränsle inte ingår i hyresavtalet. Var noga med att tanka rätt bränsle. Se till att få kvitto på att du har lämnat tillbaka bilen.

Det är inte säkert att du kan få exakt den bilmodell du har tänkt dig. Biluthyrning innebär vanligen oftast en bil i samma storleksklass. Exempelvis kan du få en Ford Focus eller Opel Astra även om du har bokat en VW Golf.

Jämför innan du bokar

Innan du bokar bil – jämför priserna mellan olika biluthyrare. Priset kan skilja sig väsentligt – men också innehållet, som vilken service som ingår. Tänk på att hyreskostnaden blir mycket högre i vissa länder där försäkringar betalas på plats. Ibland kan hyrbilen bli dubbelt så dyr som du tänkt dig från början.

Mercedes biluthyrning

Biluthyrning – uthyrningstips

Hyra och biluthyrning, hett just nu!

Vi har väldigt många gamla kunder som kommer och söker efter bilar just nu, så passa på och rid på vågen och hyr ut era bilar. Sportloven och Påsken är två stora veckor för hyra och biluthyrning och priserna (som ni sätter själva) kan vara lämpliga att höja lite, tänk på att milen under påsken brukar bli lite fler än normalt. Ni kan då antingen höja priset för att möta det eller komma överens om en extra kilometerkostnad.

Välj rätt prisnivå

Priset bör vara förmånligt jämfört med konkurrerande biluthyrning, men inte alltför lågt – då tjänar du för lite.

Uppdatera dina annonser

Lägg in en snygg bild och en bra text som helst berättar något om dig, som hyr ut bilen. Ha alltid dina uppgifter uppdaterade.
Det är a och o för att fånga hyrestagarnas intresse. Berätta om tillbehören som exempelvis GPS, takräcke, dragkrok eller aircondition.

RentHere – hyra och biluthyrning

Gör reklam

Berätta för grannar och vänner att du hyr ut din bil på RentHere.se. Mun till mun-metoden kan öka dina intäkter.

Lägg annonsen i rätt kategori

Klicka här för att se alla kategorier som finns.

Det finns vanliga kategorier som bilar, båtar, vattenskotrar, snöskotrar osv, sen finns det en som heter “Önskas hyra” där lägger du in din annons om du vill hyra något som inte finns på sidan och uthyrare kan då ta kontakt med dig.

Svara snabbt på förfrågningar

Hyrestagare uppskattar snabba svar. Dessutom ökar risken att hyrestagaren väljer en annan bil om du dröjer med svaret.

Var glad och trevlig

Om du visar att du är intresserad av hyrestagaren ökar sannolikheten att den personen återkommer för att hyra bil en annan gång. Allra viktigast är att vara trevlig och samarbetsvillig.

Viktigt att kontrollera och veta

Du ska kontrollera att din försäkring verkligen gäller för affärsmässig uthyrning, även privat. Om det inte står på försäkringsbrevet kan det innebära att du inte får ut någon ersättning ifall din bil skulle bli inblandad i en olycka. Du bör även vara medveten om att bedrägeri utlöser ej stöldförsäkringen = ingen ersättning om hyrestagaren inte lämnar tillbaka fordonet. Endast om det blir stulet av någon annan.

All hyra och uthyrning på RentHere.se sker på egen risk.

Tips från försäkringsbolag

Ta reda på så mycket om möjligt om föraren.
Skriv ett avtal där det tydligt framgår vad som gäller – vem ansvarar för vad?
Se till att bilen är rätt försäkrad.
Kontrollera bilens skick – gör en säkerhetskontroll.
Tänk på att bilens besiktningsintervall och andrahandsvärde påverkas vid uthyrning.
Anmäl uthyrningen till Transportstyrelsen.

Här kan ni läsa mer om biluthyrning på transportstyrelsen:
Klicka här!