Skoteruthyrning | RentHere hjälper dig hyra & hyra ut din skoter

Skoteruthyrning – hyrestips

Åldersgränserna för att få hyra skoter skiljer sig en del mellan olika uthyrare. Vanligast är åldersgräns på 18 år, men om föraren är under 25 år tillkommer ofta en extraavgift. Hos vissa företag med skoteruthyrning är inte tillåtet att hyra skoter om man fyllt 70 år. Om ni är flera förare som ska köra skotern kostar det i regel extra, kontrollera med er skoteruthyrning.

Kontrollera om det är fria mil eller debitering per mil som gäller i hyresavtalet. Fria mil är att föredra om du ska köra långt, men då blir grundhyran högre istället. Ska du köra kortare utflykter kan det vara bättre med mil-hyra, kontrollera med er skoteruthyrning.

Ta också reda på i förväg om det går att förlänga uthyrningstiden och vad det kostar om du skulle vara försenad när du lämnar tillbaka skotern. Ofta kan du bli debiterad för ett extra dygn även om du bara är en liten stund försenad. Kontrollera också med er skoteruthyrning om deras öppettider.

Försäkringar

Hur gäller försäkringen? Ingår allt? Kontrollera avtalet noga och gå gärna åt sidan och läs i lugn och ro. Det är inte alltid personalen vid skoteruthyrning är så bra på att förklara det finstilta i hyresavtalet. Kontrollera också vilken självrisk du måste betala vid en olycka. Det är inte så ofta det går att köpa till självriskreducering på skoteruthyrning och självrisken kan vara rätt hög. Bra att veta för skoteruthyrning är att vid bedrägeri (exempelvis hyrestagaren ej återlämnar skotern är det ej stöld, utan bedrägeri) löser stöldförsäkringen ej ut = 0 SEK i ersättning.

Kontrollera med er skoteruthyrning när du bokar skotern om du får köra över landsgränser med skotern. Många hyrskotersföretag är mycket restriktiva med detta. Det är alltså inte självklart att du kan köra till Danmark eller Norge med hyrskotern från Sverige, kontrollera med er skoteruthyrning.

Kontrollera med er skoteruthyrning vilken service som ingår vid en olycka, stöld eller om skotern går sönder. Får du en ny skoter inom någon timme eller får du hitta någon annan själv? Ta reda på om det finns journummer till skoteruthyrningen.

skoteruthyrning på RentHere.se

skoteruthyrning – hyrestips fortsättning

Kontrollera skoterns mätarställning med vad som står i hyresavtalet. Kontrollera skoterns skick och leta efter skrapmärken och andra skador. Om skotern är repad när du får den, se till att detta noteras i hyresavtalet. Annars kan de riskera att få betala dyra reparationsfakturor i efterhand. Tänk på att eventuella böter kan registreras senare och då debiteras du i så fall i efterhand.

Se efter i hyresavtalet vilket belopp som debiteras på ditt kreditkort direkt och vad du senare är skyldig att betala. I många fall debiteras kreditkortet med en del av den totala hyressumman direkt.

Bestäm dig när du bokar hyrskoter om du vill ha någon extrautrustning, som pulka, kläder eller hjälm. Var noga med att specificera detta när du bokar. Kontrollera att utrustningen medföljer när du hämtar ut hyrskotern.

Tänk också på att tanka upp hyrskotern om en tank bränsle inte ingår i hyresavtalet. Var noga med att tanka rätt bränsle. Se till att få kvitto på att du har lämnat tillbaka skotern.

Det är inte säkert att du kan få exakt den skotermodell du har tänkt dig. skoteruthyrning innebär vanligen oftast en skoter i samma storleksklass.

Jämför innan du bokar

Innan du bokar skoter – jämför priserna mellan olika skoteruthyrare. Priset kan skilja sig väsentligt – men också innehållet, som vilken service som ingår. Tänk på att hyreskostnaden blir mycket högre i vissa länder där försäkringar betalas på plats. Ibland kan hyrskotern bli dubbelt så dyr som du tänkt dig från början.

Skoteruthyrning till fjällen

skoteruthyrning – uthyrningstips

Hyra och skoteruthyrning, hett just nu!

Vi har väldigt många gamla kunder som kommer och söker efter skotrar just nu, så passa på och rid på vågen och hyr ut era skotrar. Sportloven och Påsken är två stora veckor för hyra och skoteruthyrning och priserna (som ni sätter själva) kan vara lämpliga att höja lite, tänk på att milen under påsken brukar bli lite fler än normalt. Ni kan då antingen höja priset för att möta det eller komma överens om en extra kilometerkostnad.

Välj rätt prisnivå

Priset bör vara förmånligt jämfört med konkurrerande skoteruthyrning, men inte alltför lågt – då tjänar du för lite.

Uppdatera dina annonser

Lägg in en snygg skoterd och en bra text som helst berättar något om dig, som hyr ut skotern. Ha alltid dina uppgifter uppdaterade.
Det är a och o för att fånga hyrestagarnas intresse. Berätta om tillbehören som pulka, kläder, dragkrok eller släp.

RentHere – hyra och skoteruthyrning

Gör reklam

Berätta för grannar och vänner att du hyr ut din skoter på RentHere.se. Mun till mun-metoden kan öka dina intäkter.

Lägg annonsen i rätt kategori

Klicka här för att se alla kategorier som finns.

Det finns vanliga kategorier som skotrar, båtar, vattenskotrar, snöskotrar osv, sen finns det en som heter “Önskas hyra” där lägger du in din annons om du vill hyra något som inte finns på sidan och uthyrare kan då ta kontakt med dig.

Svara snabbt på förfrågningar

Hyrestagare uppskattar snabba svar. Dessutom ökar risken att hyrestagaren väljer en annan skoter om du dröjer med svaret.

Var glad och trevlig

Om du visar att du är intresserad av hyrestagaren ökar sannolikheten att den personen återkommer för att hyra skoter en annan gång. Allra viktigast är att vara trevlig och samarbetsvillig.

Viktigt att kontrollera och veta

Du ska kontrollera att din försäkring verkligen gäller för affärsmässig uthyrning, även privat. Om det inte står på försäkringsbrevet kan det innebära att du inte får ut någon ersättning ifall din skoter skulle bli inblandad i en olycka. Du bör även vara medveten om att bedrägeri utlöser ej stöldförsäkringen = ingen ersättning om hyrestagaren inte lämnar tillbaka fordonet. Endast om det blir stulet av någon annan.

All hyra och uthyrning på RentHere.se sker på egen risk.

Tips från försäkringsbolag

Ta reda på så mycket om möjligt om föraren.
Skriv ett avtal där det tydligt framgår vad som gäller – vem ansvarar för vad?
Se till att skotern är rätt försäkrad.
Kontrollera skoterns skick – gör en säkerhetskontroll.
Tänk på att skoterns besiktningsintervall och andrahandsvärde påverkas vid uthyrning.
Anmäl uthyrningen till Transportstyrelsen.

Här kan ni läsa mer om skoteruthyrning på transportstyrelsen:
Klicka här!